Alimmaisen lapinlammaspata

  • 1 kg Karitsan lihaa
  • n.10 salottisipulia
  • suolaa
  • jauhettua mustapippuria
  • n. 2 dl paistinlientä + vettä + lihaliemikuutio
  • n. 2 dl päärynämehua
  • Ruoveden Herkun Karhunlaukkaa 0,5 dl
  • Ruoveden Herkun Ykkösherkun Yrttisekoitusta n 0,5 dl
  • 1 rkl Ruoveden Herkun riistamaustetta
  • 2 rkl fariinisokeria
  • n. 200 g lapinjuustoa

Paistamiseen voita

Valmistusohje

Paloittele lihat reiluiksi kuutioiksi. Ruskista lihat pienissä erissä paistinpannulla voissa ja siirrä ne pataan tai kattilaan. Huuhdo pannu paistoerien välissä tilkalla vettä ja ota liemi talteen. Paista halkaistut sipulit pannulla ja lisää ne lihojen joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla lisää hieman yrttimaustetta ja karhunlaukkaa. Lisää paistoliemi + vesi, mehu sekä lihaliemikuutio. Anna kiehua hiljalleen kannen alla lihan mureudesta riippuen n. 1 h tai kunnes lihat ovat kypsyneet. Mausta karhunlaukalla ja yrteillä, lisää fariinisokeri. Keitä n. 1 min. Tarkista suola. Lisää kuutioitu juusto. Tarjoa risotto riisin kera.


Lisää reseptejä:

Lampurin keittiössä


Yhteistyössä