Alimmaisen lammaspata

  • 500 g lampaan lapaa, niskaa tai  paistipaloja
  • 4 porkkanaa
  • 2 tomaattia
  • kaali suikaleina
  • 2 isoa sipulia
  • 1 rosmariinin oksa
  • 1 laakerinlehti
  • 2 rkl voita
  • vettä n. 0,5 litraa
  • 1 lihaliemi kuutio
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ripaus chiliä
  • 2 rkl fariinisokeria
  • tilkka balsamicoa
  • Ruoveden herkun riistamaustetta

Hienonna sipuli ja leikkaa kaali suikaleiksi. Kuullota sipulit, tomaatit ja kaali padassa voin kanssa, lisää joukkoon tilkka balsamicoa. Leikkaa lampaan liha noin kolmen sentin kokoisiksi kuutioiksi ja ruskista kevyesti. Ripottele pinnalle reilusti Ruoveden herkun riistamaustetta (tai reilusti eri yrttejä kuten rakuunaa, timjamia, inkivääriä ym. ym.), sekoita. Lisää joukkoon kuullotettu sipuli ja kaali. Lisää 0,5 litraa vettä sekä lihaliemi kuutio, sekoita välillä ja anna hautua tunnin verran.

Padan hautuessa kuori ja pilko porkkanat. Lisää ne pataan ja samalla rosmariininoksa,  laakerinlehti, hieman suolaa, pippuria, chiliä sekä fariinisokeri, sekoita hieman. Hauduta pataa juuresten kanssa vielä noin tunti.  

Alimmaisen lammaspata on pitkään haudutettu ”arki” ruoka.


Lisää reseptejä:

Lampurin keittiössä


Yhteistyössä