Alimmaisen karitsan maksapihvit

  • 1 Karitsan maksa
  • 3 dl korppujauhoja

suolaa, pippuria, mausteteita oman maun mukaan suosittelen laittamaan n. 0,5 dl Ruoveden herkun riistamaustetta.

  • 2 dl tavallista kermaa
  • 2 dl pippuri kermaa

voita paistamiseen

Leikkaa maksasta puolen sentin paksuisia pihvi siivuja. Sekoita korppujauhot ja mausteet, pyörittele maksa siivut hyvin korppu jauho/mausteseoksessa. Sulata voi pannussa, paista maksa siivuja niin, että pinta ruskistuu, n. minuutti puoleltaan.

Laita maksasiivut vuokaan uuniin 100 c lämpöön. Kiehauta kerma pannussa jossa paistoit siivut jos tahdot suolaisemman version lisää yksi lihaliemikuutio kermaseokseen. Kaada kerma maksasiivujen päälle. Anna hautua uunissa n. 1 h. Huolehdi, että maksa siivut ovat kerman peitossa uunissa. Tarjoile perunoiden ja puolukkasurvoksen kanssa. 


Lisää reseptejä:

Lampurin keittiössä


Yhteistyössä